Piazzolla Tango Night

Piazzolla Tango Night


Despre

Tango-ul argentinian este revolutionat de catre Astor Piazzolla, acesta aducand elemente de muzica clasica si de jazz in lucrarile sale, astfel nascandu-se asa zisul „Tango Nuevo”. In prima faza, muzica lui Piazzolla a fost respinsa de garda veche a tango-ului din Buenos Aires, dar apoi aceasta a stralucit pe marile scene ale Europei, in cele mai importante sali de concert, astfel castigandu-si dreptul cuvenit.
Marthin Marcos este un muzician complet de tango argentinian care vine din Buenos Aires, dintr-o familie unde tango-ul este la mare pretuire. O voce grava si autentica, Marthin canta in limbajul „Lunfardo”, al cantaretilor de tango din Buenos Aires. Concerteaza la Barcelona in Spania, si in Romania alaturi de „ Cluj Tango Orchestra”.
Muzicienii Indrei Irina (pian) si Robert Indrei (bandoneon) sunt membrii fondatori ai Asociatiei „Cluj Tango Orchestra”, prima orchestra de tango argentinian din Transilvania compusa din muzicieni romani profesionisti, membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau ai Operei Nationale din Cluj Napoca. Acestia au concertat la Casa Regala, pe scenele Filarmonicilor din tara si la festivaluri de tango argentinian din Romania si din strainatate.
Cei trei artisti muzicieni nu sunt la prima colaborare, acestia urcand pe scena impreuna si in anul 2023.
Pe scena li se vor alatura si dansatori profesionisti de tango argentinian, care vor completa tabloul acestei seri prin dansul lor.

PIAZZOLLA TANGO NIGHT
Marthin Marcos- Argentina (solist), Irina Indrei (pian), Robert Indrei (bandoneon)

Fotografii