Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti - Sectia Teatrul de Revista „Majestic”

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti - Sectia Teatrul de Revista „Majestic”


Address

Strada Toma Caragiu 13, Ploiești, Romania

Despre

Infiintata in mai 1957, ca sectie a Teatrului "Toma Caragiu" Ploiesti, la initiativa lui Toma Caragiu - director si a unei echipe de creatori, Sandu Anastasescu, umorist-textier, Alexe Marcovici, actor-regizor si Nelu Danielescu, compozitor-dirijor, Estrada, cum se numea atunci, a aparut ca expresie a unui gest cultural indelung premeditat de forte artistice latente, care doreau sa se exprime si in genul revuistic.
Drept urmare, Toma Caragiu a inclus in repertoriul propriu-zis, inca din primele stagiuni, spectacole de Revista.
La 15 aprilie 1957 administratia locala si-a dat acordul pentru infiintarea unei sectii de Estrada, repartizand, provizoriu, drept sediu, Gradina de vara din centrul orasului. Premiera inaugurala Mistere la Estrada are loc la 3 iulie 1957. In 1959 Gradina de vara cade victima febrei demolarilor. Estrada primeste un sediu propriu pe Bulevardul Independentei, cladire ce a intrat imediat in reparatii capitale. Pe 18 iunie 1960 se prezinta concertul-spectacol inaugural De la mine din Ploiesti. Desi modest si slab dotat tehnic, acest sediu a fost martorul unor cutezatoare manifestari de arta. Aici s-a dezlantuit forta creatoare a colectivului artistic care, din 1967 functioneaza pe aceeasi scena cu Drama.
Dupa peste 60 de ani de existenta, „Majestic" se prezinta acum cu un bilant cuprinzator de succese, cu un statut de veritabila institutie de arta si cultura, in care dominantele cardinale au fost si raman spiritul de echipa, exigenta si competenta, bunul gust si performanta.
Spectacolele Teatrului de Revista "Majestic", au fost distinse, de-a lungul timpului, cu numeroase premii colective si individuale la Festivalul - Concurs al Teatrelor de Revista din Romania - Constanta, organizat anual pana in anul 2000, si au situat trupa ploiesteana, adevarata deschizatoare de drum in abordarea music-hall-ului, pe primul loc in topul teatrelor muzicale din tara.

Evenimente ce urmează

Alte sugestii

Protoieria Ploiești Nord

Cultură

Concert simfonic

Cultură

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană

Cultură

Allegria Creativ

Cultură

HMT PRODUCTION

Cultură