APMCS - Grădina Zoologică/Parc Bucov

APMCS - Grădina Zoologică/Parc Bucov


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Dacia, Bucov 107110, România

Telefon

Despre

Parcul Memorial „Constantin Stere” este aflat la 3 km de marginea estică a Ploieștiului, pe malul stâng al Teleajenului, Parcul Memorial  „Constantin Stere” este  o oază de liniște și  relaxare pentru toți cei care poposesc aici.
Nu mulți sunt cei care știu că, la începutul secolului al XX-lea, acest domeniu (împreună cu conacul  transformat în muzeu)  a aparținut Anei , soția marelui patriot basarabean Constantin Stere.

După colectivizare(1963), parcul a fost preluat de Primăria Municipiului Ploiești.
Unde acum sunt alei, adăposturi, locuri de joacă, atunci era plin de pomi fructiferi: meri, peri, pruni, căpițe înalte de fân.
Fânul obținut după această suprafață era de ordinul zecilor de tone, tocmai de aceea, comuna Bucov  dădea atât spre vânzare deținătorilor de animale consumatoare de fân, cât și la schimb cu animale, grădinii zoologice Băneasa.
Lucrările de amenajare a aleilor, de escavare a lacurilor, de plantare de pomi au început în anul 1966.
Primele animale au fost animale domestice, donate, sau confiscate, de la locuitorii zonelor din vecinătatea grădinii, iar mai târziu, de la Inspectoratele silvice, din Deltă și de la alte grădini.
De exemplu în schimbul pelicanilor aduși din Deltă și dați în Olanda, grădina zoologică Bucov a primit o pereche de zebre, o pumă și o pereche de gazele.
La acest moment grădina zoologică Bucov găzduiește 450 de animale din 60 de specii și se întinde pe o suprafață de 17 hectare , oferind tuturor speciilor, spații foarte generoase cu amenajări care imită cât se poate de bine habitatul natural.

Alte sugestii

INFOPLOIESTICITY

Activități

Fundația Județeană pentru Tineret Prahova

Activități

PhotoStudio Ploiesti

Activități

ATELIERUL DE PICTURĂ- CĂSUȚE PENTRU ZÂNE ȘI SPIRIDUȘI

Activități

Club Sportiv Municipal Ploieşti

Activități