Ferma animalelor

Ferma animalelor


Despre

O poveste imbracata in vesminte de fabula, „Ferma animalelor” este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui George Orwell.
Actiunea se desfasoara la o ferma unde animalele, satule de opresiunea si exploatarea stapanului uman, se revolta si se hotarasc sa preia controlul asupra propriului destin. In euforia initiala, ele se angajeaza sa construiasca o societate bazata pe egalitate, in care fiecare animal sa beneficieze de aceleasi drepturi, insa, pe masura ce timpul trece, noii conducatori incep sa devina din ce in ce mai avizi de putere, iar idealurile nobile ale revolutiei sunt spulberate. In cele din urma, stapanirea animalelor se transforma intr-o dictatura, cu o elita care se comporta la fel de rau ca stapanul uman ce fusese detronat.
Prin intermediul acestui spectacol, regizoarea Sabina Vlaiculescu Arsenie atrage atentia asupra unor teme universale precum lupta pentru libertate si drepturile fundamentale ale omului, coruptia, dar si prietenia si unitatea pentu atingerea unui tel comun.
Un spectacol cu o puternica componenta educativa, „Ferma animalelor” este, in acelasi timp, si un semnal de alarma la adresa nevoii de a cunoaste istoria si comportamentul uman, astfel incat sa nu mai repetam greselile trecutului si sa putem construi un viitor mai bun.
Muzica inspirata din imnurile patriotice aduce aminte de paradele, manifestarile si propaganda regimului totalitar.
Finalul evidentiaza ideea ca speranta oamenilor sta in unitate, respect pentru diversitate, compasiune si empatie pentru tot ceea ce ne inconjoara.

FERMA ANIMALELOR
adaptare de Sabina Vlaiculescu Arsenie dupa George Orwell
regia: Sabina Vlaiculescu Arsenie
asistent regie: Nuta Ilie
scenografia: Vlad Alexandru Tanase
muzica: Alexandru Berehoi

cu: Paul Niculae (Povestitorul, Seniorul, domnul Jones, domnul Whimper, oamenii, cainii, pisica Lola, corbul Moise), Lizica Sterea (Bulgaras, cainele de paza, pisica Lola, corbul Moise), Lucian Orbean (Napoleon), Lacramioara Bradoschi (vacuta Mollie, Guitatorul, pisica Lola), Catalin Radulescu (calul Boxer), Costel Dobrescu (magarul Benjamin), Diana Uta (iapa Clover), Ana Maria Orbean (capra Muriel), Albert Stoica (oile), Mihaela Mos (gainile)
voci: Nelu Neagoe (Seniorul), Sabina Vlaiculescu Arsenie (corbul Moise), Ana Maria Orbean (pisica Lola)

Spectacol recomandat copiilor cu varsta peste 9 ani.