Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti - Sectia Teatrul de Animatie pentru copii si tineret Imaginario

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti - Sectia Teatrul de Animatie pentru copii si tineret Imaginario


Address

Bulevardul Independenței 14, Ploiești, Romania

Despre

La 24 septembrie 1952 Teatrului de Stat Ploiesti, sub directia lui Mihai Tulea, i se adauga o noua sectie, cea de Papusi.
Sub denumirea de Teatrul de Papusi Ciufulici, acesta va prezenta la 25 septembrie 1952, doua premiere: Casuta din ulcior de M.Varadi si Povestea unui licurici de Ana Ionita si Gabi Teodorescu, in regia lui Titi Petripop.
Actorii - papusari fusesera scolarizati in domeniu la Conservatorul Popular din Ploiesti, printr-un curs intensiv de manuire a papusilor si arta actorului.
Dintre papusarii fondatori mentionam: Marcela Fenato, Elena Ivanescu. Iosefina Cuberski, Rica Baron, Coca Mantia, Tony Biro si Anghel Nastase.
In 1953, cand la directia Teatrului de Stat Ploiesti vine Toma Caragiu, acesta ii va sprijini pe artistii papusari oferindu-le sansa de a-si desavarsi arta prin efectuarea a doua stagii de cursuri de specialitate sustinute la Teatrul "Tandarica" Bucuresti.
Teatrului de Papusi ii lipsea insa o sala proprie de spectacole. O buna bucata de timp si-au desfasurat activitatea in Cinematograful "Corso", apoi in Cinematograful "Colorado" - cladire de patrimoniu construita intre anii 1839 - 1841, in stil neogotic austriac, fiind o copie de dimensiuni mai reduse a palatului de langa Trieste, al contelui Maximilian de Miramar. 
Pe scena de aici s-au nascut adevarate spectacole de arta recunoscute de critica de specialitate si micii spectatori.
Incepand cu mai  2017, Teatrul pentru copii Ciufulici beneficiaza de o sala proprie, situata la adresa Bulevardul Independentei nr.14, iar de la data de 1 mai 2018, noua denumire a sectiei este Teatrul de Animatie pentru copii si tineret Imaginario.

Evenimente ce urmează

Alte sugestii

Protoieria Ploiești Nord

Cultură

Concert simfonic

Cultură

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană

Cultură

Allegria Creativ

Cultură

HMT PRODUCTION

Cultură