Primăria Municipiului Ploiești organizează Crosul „Bucuria alergării cu Invictus",  eveniment ce se va desfășura sâmbătă, 22 iunie 2024, în Parcul Municipal Vest

Primăria Municipiului Ploiești organizează Crosul „Bucuria alergării cu Invictus", eveniment ce se va desfășura sâmbătă, 22 iunie 2024, în Parcul Municipal Vest

20 Iunie, 15:28
Comunicate de presă

Primăria Municipiului Ploiești organizează Crosul „Bucuria alergării cu Invictus",  eveniment ce se va desfășura sâmbătă, 22 iunie 2024, în Parcul Municipal Vest, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.
 
Competiția de alergare are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos, a sportului de masă și a spiritului invictus.  
 
Tinerii vor fi în centrul atenției pentru că ei reprezintă viitorul și pentru că ne dorim să se dezvolte sănătos, însă alături de ei invităm toți pasionații de alergare și voie bună.
 
La eveniment vor fi prezenți și INVICTUȘII - militarii răniți sau care s-au îmbolnăvit în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații și care, cu ajutorul sportului, au reușit să meargă mai departe.
Militarii răniți din echipa Invictus sunt dovada vie că, pentru a alerga, a participa la curse cu obstacole, a merge la sală, a practica diverse sporturi sau a urca pe un munte, e nevoie de autodisciplină, autocunoaștere, dăruire și efort, dar nu e nevoie de un corp perfect! 
Important este să ai curajul să ajungi la LINIA DE START! 
 
Programul evenimentului este următorul: 

ora 07:00 - 08.30 – Validare înscrieri, semnarea declarației pe propria răspundere, primirea numerelor de concurs; Vă rugăm să veniți din timp, pentru a evita aglomerația.
08:30 – Festivitatea de deschidere/intonarea Imnului Național;
● 08:45 - Ședința tehnică, prezentarea traseului, încălzirea;
● 09:00 – Cursa Ploiești Capitala Tineretului, 5 km, 18 +; Crosul Bucuria alergării cu Invictus, 10 km, 18+;
● 10:00 – Alergarea Eroilor Invictus, 500 m, se adresează persoanelor cu nevoi speciale, în alergare sau cu fotoliul rulant;
● 10:20 – Cursa Bucurie, 600 m, copii 7-10 ani. Aceștia pot fi însoțiți și de către părinți;
● 10:40 -  Cursa Junior, 1,2 km, copii 11-13 ani;
● 11:00 -  Cursa Licean, 3 km, copii 14-18 ani;
● 11:15 – Program artistic;
● 11:30 – Tombolă premii;
● 11:35 – Program artistic.
 
Pe toată perioada evenimentului, vă așteptăm la atelierele Invictus România, respectiv la:
o   Tir cu arcul 
o   Canotaj la ergometru  
o   Ciclism și handbike
o   Prim ajutor 
o   Îmbrățișează cariera militară 
 
La ridicarea numerelor de concurs, avem rugămintea să veniți cu declarația completată și semnată (o găsiți la standul echipei de organizare Crosul „Bucuria alergării cu Invictus").
 
Precizăm că este interzisă participarea la competiție a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influența acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a derulării evenimentului.
Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de către organizatori (la nevoie, cu sprijinul organelor de ordine).
 
Evenimentul este organizat de :
Primăria Municipiului Ploiești, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația EUROSpirit, Asociația Cultural Educativă pentru Protejarea și Promovarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric („Suntem România!”), Asociația „START NOW”, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești și Invictus România.
 
Partenerii media ai evenimentului sunt:
 EM360, PrimaTv, Ploiestii, Telegrama, Gazeta de Prahova, InfoPloiestiCity, ArteFapte, Prahova Business, Prahova Libera, Romania Libera, Obiectiv Ploiești, Actualitatea Prahoveana și Radio România.
 
Sponsori:
 Compas Coffee, SED, Sprinten Infomar

Primăria Municipiului Ploiești

Alte Știri

Măsuri  pentru combaterea efectelor caniculei, la Ploiești

Măsuri pentru combaterea efectelor caniculei, la Ploiești

Comunicate de presă

Rute scurtate pentru traseele 44 și 202, în contextul lucrărilor de modernizare a Bulevardului Independenței

Rute scurtate pentru traseele 44 și 202, în contextul lucrărilor de modernizare a Bulevardului Independenței

Comunicate de presă

 Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a dispus reluarea lucrărilor de modernizare a Bulevardului Independenței, începând cu data de luni, 15.07.2024.

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a dispus reluarea lucrărilor de modernizare a Bulevardului Independenței, începând cu data de luni, 15.07.2024.

Comunicate de presă