Cantareata cheala

Cantareata cheala


Bilete:

40 lei (pret intreg) / 25 lei (pret redus pentru elevi, stundeti si pensionari)

Gazdă:


Strada Toma Caragiu 13, Ploiești, Romania

Data și ora:

Despre

Cred ca textul lui Ionesco e un mijloc bun prin care, cu umor, putem incerca sa privim spre viitor si spre felul in care incepem sa devenim din ce in ce mai mult duios de absurzi si lipsiti de substanta.
Am incercat, impreuna cu minunata trupa de actori, sa dam un sens si sa mizam pe empatie si umanitate acolo unde totul pare pierdut. Am incredere ca am reusit sa facem asta, intr-un spectacol care dureaza 88 de minute. (Cristian Ban, regizor)

CANTAREATA CHEALA

de Eugene Ionesco

traducerea: Vlad Russo si Vlad Zografi

regia: Cristian Ban

scenografia: Raluca Alexandrescu

light design: Ionut Aldea

cu: Ioan Coman (Domnul Smith), Ada Simionica (Doamna Smith), Andrei Radu (Domnul Martin), Theodora Sandu (Doamna Martin), Ioana Farcas (Mary, menajera), Robert Oprea (Capitanul de pompieri), Razvan Baltaretu, Constantin Ionescu, Andrei Frincu, Mircea Dragomir, Octavian Gheorghe (figuratie)

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești se alătură și în acest an Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, organizată de Uniunea Teatrală din România, eveniment ajuns la cea de-a nouăsprezecea ediție, și vă invită sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 18.30, în sala Teatrului, la spectacolul CÂNTĂREAȚA CHEALĂ, de Eugène Ionesco, în regia lui Cristian Ban. Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu”, sau online, accesând linkul https://ove.ro/cantareata-cheala-5959. Toate încasările vor fi donate în scopul sprijinirii oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile.
Considerată una dintre cele mai importante piese ale dramaturgului Eugène Ionesco și cea care marchează începuturile teatrului absurdului, „Cântăreața cheală” este o „antipiesă” în care clișeele conversației, imcongruența valorilor, gesturile și expresiile mecanice, golite de semnificația lor, dezvăluie o altă față a realității.
În distribuție: Ioan Coman (Domnul Smith), Ada Simionică (Doamna Smith), Andrei Radu (Domnul Martin), Theodora Sandu (Doamna Martin), Ioana Farcaș (Mary, menajera), Robert Oprea (Căpitanul de pompieri), Răzvan Băltărețu, Constantin Ionescu, Andrei Frîncu, Mircea Dragomir, Octavian Gheorghe (figurație).
Campania Națională „Artiștii pentru artiști” a fost inițiată în anul 2002 și este realizată în parteneriat cu instituții teatrale din București și din țară. Ea reprezintă un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar o recunoaștere a muncii actorilor, ci și un ajutor concret pentru artiştii aflați în situații delicate, un gest care demonstreaza ca prin teatru, împreună, putem schimba vieți.
Sumele provenite din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.
Mai multe detalii despre Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, ediția a 19-a, găsiți pe site-ul www.uniter.ro, iar lista completă a spectacolelor programate în cadrul ediției din acest an a campaniei, care se bucură de participarea a 39 de companii teatrale, o puteți regăsi accesând link-ul https://www.uniter.ro/campania-nationala-artistii-pentru.../.

Fotografii